[RO] Facebook lansează Youth Portal pentru a educa adolescenții care utilizează platforma - UPGRADE 100 News
iCEE.fest 2018 - Updates [RO]

[RO] Facebook lansează Youth Portal pentru a educa adolescenții care utilizează platforma

Astăzi, Facebook lansează Youth Portal, un portal, dedicat adolescenților, care le oferă sfaturi referitoare la modul în care navighezi în siguranță pe internet, ajutându-i, de asemenea, să înțeleagă și modurile în care le sunt utilizate datele.

În timp ce multe dintre secțiunile din portal sunt dedicate temelor de bază, cum ar fi căile în care poți să dai „unfriend” sau să blochezi pe cineva, o altă parte a informației se concentrează pe sfaturi acordate utilizatorilor din Generația Z pentru a-i ajuta să utilizeze corect internetul, sfaturi la care generațiile mai în vârstă nu au avut acces.

De exemplu, în secțiunea “Guiding Principles” există sfaturi structurate după principiile care se aplică și în lumea reală:

Gândește-te (5 secunde) înainte de a vorbi.

Înainte de a posta public, oprește-te și întreabă-te: “M-aș simți confortabil să le citesc asta cu voce tare părinților și bunicilor mei?”. Pentru că întotdeauna vor exista în jurul tău, la școală și acasă, oameni care folosesc și ei social media. Dacă nu ești sigur c-ai face-o, rezistă tentației de a posta și păstrează detaliile doar pentru prieteni.

Până la urmă, portalul este doar o resursă pe care Facebook o pune la dispoziția adolescenților ce sunt mai tentați să se uite pe astfel de portaluri decât să studieze „Termenii și Condițiile” care în general dețin aceste informații.

Youth Portal este disponibil de astăzi în 60 de limbi.