Upgrade 100 a lansat Digitalination - un format nou, exclusiv despre digitalizarea relației statului cu cetățenii - UPGRADE 100 News
Latest Updates

Upgrade 100 a lansat Digitalination – un format nou, exclusiv despre digitalizarea relației statului cu cetățenii

România și Republica Moldova vor colabora în procesul de digitalizare a serviciilor publice – au anunțat la IQ DIGITAL Summit, la Iași, principalii responsabili din cele două țări: ministrul cercetării, inovării și digitalizării din România, Sebastian Burduja, și viceprim-ministrul pentru digitalizare din Moldova, Iurie Țurcanu.

Țara vecină are mai multe proiecte reușite, fiind un bun exemplu pe plan internațional – lucru care nu se poate spune, din păcate, despre România – care se plasează pe ultimul loc în Uniunea Europeană, la acest capitol. În ceea ce privește digitalizarea, Moldova este un exemplu de bună practică pentru România.

Vrem să creăm o aliniere, să ne creăm împreună o axă de lucru, la care să ancorăm toate eforturile – și ale autorităților din Republica Moldova, și din România”, a spus Țurcanu, în timp ce Burduja a precizat că: „Vrem să urmăm exemplul fraților noștri de peste Prut: să facem mult cu puțin, nu puțin cu mult”.

În dezbaterea moderată pe scena Teatrului Național „Vasile Alecsandri” din Iași de expertul în e-guvernare Radu Puchiu, cei doi demnitari au răspuns și unor teme și întrebări adresate de lideri cunoscuți din tehnologie: Iulian Stanciu – eMag, Mihai Matei – ANIS și Essensys Software, Alexandru LăpușanZitec și Regista și Beniamin Mincu, Elrond Network.

Proiectul IQ DIGITAL – care cuprinde nu doar evenimentul de la Iași, ci o amplă serie de materiale și formate dedicate digitalizării – care se pot urmări pe site-ul iqdigital.ro – este realizat de Upgrade 100 în parteneriat cu George / BCR.

  • DIGITALINATION– care s-a lansat în cadrul primei ediții a IQ DIGITAL Summit – e un format nou, special, dedicat monitorizării procesului de digitalizare a statului și a relației României cu marile companii big tech, conceput de Upgrade 100 în parteneriat cu Institutul ASPEN România.

Senior Project Manager @UPGRADE 100 | Producer @UPGRADE 100, RadioGuerrilla