Impactul extraordinar pe care tehnologia îl are asupra sănătăţii, alături de Christian Rodseth @ iCEE.fest 2018 - UPGRADE 100 News
iCEE.fest 2018 - Updates [RO]

Impactul extraordinar pe care tehnologia îl are asupra sănătăţii, alături de Christian Rodseth @ iCEE.fest 2018

Christian Rodseth, reprezentant al companiei Johnson & Johnson România, vorbeşte despre modul în care organizaţia sa, una dintre cele mai mari din industria sănătăţii, transformă acest domeniu cu ajutorul instrumentelor digitale. Te aşteptăm la FOCUS Stage 2 începând cu ora 15.50!

În ultimii ani, la nivel global, asistăm la o adevărată revoluţie tehnologică. Domeniul sănătății este unul dintre sectoarele în care am început să vedem evoluții importante în ceea ce privește dezvoltarea de soluții tehnologice care vin în sprijinul pacienților. Şi suntem abia la început!

Compania Johnson & Johnson, lider global în domeniul sănătății, este determinată de dorinţa de a ajuta oamenii din întreaga lume să aibă vieţi mai sănătoase și cu o durată mai lungă. Cum pun în practică această misiune? Pe de-o parte, compania  deţine un portofoliu în continuă dezvoltare de soluții inovatoare precum medicamente pentru unele dintre cele mai grave afecţiuni, medicamente fără prescripţie, produse de îngrijire personală și dispozitive medicale. Totodată, Johnson & Johnson demonstrează un angajament ferm pentru inovație şi în ceea ce priveşte universul digital aplicat domeniului sănătății. Compania lucrează la crearea de soluții digitale care să vină în sprijinul pacienților și, în același timp, caută să identifice acele instrumente din sfera tehnologiei care pot avea ca rezultat îmbunătățirea actului medical, pentru medici şi pacienţi deopotrivă, și să sprijine în acelaşi timp comunitățile specialiştilor din domeniul sănătății.

Conștientă de potențialul adus de revoluția tehnologică, Johnson & Johnson a dezvoltat o rețea globală de „incubatoare” prin care, organizaţia cu prezenţă globală, are ca obiectiv susținerea antreprenorilor care lansează companii/ start-up-uri pentru dezvoltarea produselor biofarmaceutice, de îngrijire personală sau dispozitivelor medicale. Mai mult decât atât, compania a dezvoltat o serie de huburi regionale (Centre de Inovație) al căror obiectiv este accesarea celor mai promiţătoare şi celor mai bune științe și tehnologii din diverse regiuni ale lumii.

La nivel local, un exemplu de investiție pe care Johnson & Johnson l-a realizat pentru susținerea inovației digitale în domeniul sănătății este „Hacking Health Hackathon”, cel mai important hackathon pe teme de sănătate din Europa Centrală și de Sud‐Est, organizat cu sprijinul Smart Everything Everywhere (SEE) în perioada 28‐29 octombrie 2017, la Tech Hub București.  Acest hackathon a angrenat aproximativ 100 de participanți şi zeci de susţinători şi parteneri din rândul asociaţiilor de pacienţi, domeniului medical, mediului de business şi al autorităţilor. Echipele astfel formate au lucrat timp de două zile neîntrerupt la 21 de proiecte din care trei au fost desemnate câştigătoare de către juriul proiectului, primind în acest fel şansa de a deveni realitate şi de a genera beneficii în viaţa cotidiană.

Despre Johnson & Johnson:

La Johnson & Johnson suntem uniți și inspirați de grija pentru fiecare persoană în parte. Obiectivele noastre principale sunt cercetarea și știința- aducem idei, produse și servicii inovatoare care să susțină progresul în sănătate și bunăstarea oamenilor. Aproximativ 126.400 de angajați din cele 230 de sedii ale Johnson & Johnson lucrează alături de parteneri din domeniul sănătății în interesul a peste 1 miliard de oameni în fiecare zi, în întreaga lume.