UPGRADE 100 a realizat conceptul RISE Talks, care marchează aniversarea a 10 ani de la lansarea platformei de investigații jurnalistice RISE Project - UPGRADE 100 News
Latest Updates

UPGRADE 100 a realizat conceptul RISE Talks, care marchează aniversarea a 10 ani de la lansarea platformei de investigații jurnalistice RISE Project

RISE Project a lansat azi – 10 martie, ora 10, la aniversarea de 10 ani – o aplicație de mobil cu conținut exclusiv video și audio

Aplicația conține un nou format video original RISE Talks – realizat în parteneriat cu Upgrade 100 – și o rubrică cu versiuni audio ale unor investigații celebre, în lectura unor jurnaliști și actori cunoscuți.

În plus, aplicația oferă acces mai ușor la conținutul publicației RISE Project și urmează a fi dezvoltată în timp cu noi elemente și modalități de susținere a redacției.

Investigațiile în format audiobook sunt citite de jurnaliștii Cătălin Striblea și Vitalie Cojocari, actorii Șerban Pavlu, Ilinca Manolache și Smaranda Caragea și jurnaliștii din redacția RISE Project. Pot fi ascultate doar pe RISE App și oferă o perspectivă nouă asupra unor anchete celebre, care rămân de actualitate, datorită consistenței și subiectelor abordate.

  • RISE App poate fi descărcată de aici pentru Android și de aici pentru iOS

Formatul video special RISE Talks analizează momentele cheie din perioada stării de urgență, urmările și culisele seriei de investigații RISE Project „Oameni și Măști” – care a dezvăluit modul în care România a procurat măști și echipamente medicale, într-un moment de degringoladă din perioada de vârf a pandemiei.

Dezbaterea video RISE Talks este produsă cu elemente inovatoare, de documentar, și e moderată de jurnalista Alice Iacobescu (ex-Europa FM), iar ca invitați în platou îi are pe jurnaliștii RISE Project Ana Poenariu și Andrei Ciurcanu, Oana Despa (Buletin de București), Constantin Dina (fost șef al Corpului de Control din Ministerul Sănătății) și Emanuel Ungureanu (deputat USR). O puteți urmări doar via RISE App.

Cu ocazia lansării formatului video, RISE Project a lansat și o nouă colecție de tricouri cu ilustrații realizate de artistul vizual Mihai Sighinaș. Ele pot fi achiziționate din magazinul dedicat susținătorilor, RISEProject.club, dezvoltat cu sprijinul QuickData.

Tricourile vor fi în curând disponibile și pe Fashion Days, acolo unde sunt deja listate și alte ediții limitate de tricouri RISE, în cadrul unui parteneriat cu platforma de shopping online.

RISE App a fost dezvoltată de QuickData, cu susținerea financiară a programului Stars4Media

RISE Talks, conținutul video pentru ediția aniversară RISE Project la 10 ani, a fost produs în parteneriat cu Upgrade 100, iar campania de comunicare este coordonată de Think Digital.

Senior Project Manager @UPGRADE 100 | Producer @UPGRADE 100, RadioGuerrilla