ȘTIRILE LUNII APRILIE | Digital Services Act: Marea Reglementare Europeană a Giganților din Tech - UPGRADE 100 News
News

ȘTIRILE LUNII APRILIE | Digital Services Act: Marea Reglementare Europeană a Giganților din Tech

Dezbaterile din acest Upgrade 100 LIVE, dintre Dragoș Stanca și Marian Hurducaș, au la bază știrile din Newsletterul Update One POINT One by Upgrade 100, știri care sunt selectate cu mare atenție și îngrijorare de Paul Alexandru și reprezintă cele mai importante detalli pe care trebuie să le știi din lumea digital-tech și chiar antreprenorială din luna aprilie 2022, adică luna care tocmai s-a încheiat. 

Foarte important: Newsletterul Update One POINT One apare în inboxul vostru, în data de întâi a fiecărei luni, la ora 1 dimineața, dacă vă abonați pe upgrade100.com/subcribe

Așadar, din păcate, războiul început de Rusia în Ucraina a continuat și în luna aprilie și continuă încă să o facă, iar asta afectează și lumea digital & tech. Nu stăm grozav la stabilitatea macro-economică și nici inflația nu ne prea aduce bucurii în business planurile pe care scrie 2022, dar e important să ne gândim, constructiv, că vremurile instabile au și multe oportunități pentru oamenii care urăsc blazarea – așa cum suntem noi, nu?! 😎


Varianta podcast audio poate fi ascultată aici:


Rezumatul emisiunii de azi sună cam așa:

1. Elon Musk e dezbătut intens după ce Twitter s-a lăsat cumpărat – un comentariu pertinent pe subiect de la colegul Dragoș Stanca a fost publicat pe propria-i pagină de LinkedIn, dar sigur dezvoltă și în seara asta aici, la radio – mai devreme îmi zicea că s-a specializat deja în Elon Musk și Twitter.

2. Meta e iar în vizor pentru că încă un document intern a ajuns în public și-a scos la iveală faptul că habar nu are ce se întâmplă cu datele personale ale userilor, ce să mai vorbim despre gestionarea lor conform reglementărilor.

3. Digital Services Act, inițiativa legislativă prin care Uniuniea Europeană vrea să mai tempereze peisajul media în Big Tech tind să facă legea neoficial. Cea mai drastică măsură pare cea care prevede amendă de până la 6% din cifra de afaceri.

4. CNN+, probabil cel mai mare eșec din istoria media într-un climat în care modelul de business a servicilor de streaming pare să intre la apă.

5. IQ Digital, proiectul hybrid media dezvoltat de echipa Upgrade 100 în colaborare cu George – o inovație BCR, a ajuns la finalul sezonul 1.După opt episoade, în care nu mai putin de 35 de experți si lideri de opinie cunoscuți din tehnologie s-au întrecut în bune practici si idei pentru a veni în ajutorul IMM-urilor din România, primul sezon IQ Digital by George a ajuns la final.

O precizare importantă: vorbim doar de finalul sezonului 1 – pentru că proiectul va continua: vom reveni foarte curând cu noutăți aici.

IQ Digital, în cifre:

  • Peste 16 milioane de afișări online
  • Peste 1,6 milioane utilizatori total reach
  • Peste 370.000 de vizualizări ale clipurilor produse în proiect    (doar pe YouTube)
  • peste 50.000 de telespectatori, cumulat
  • peste 30.000 de ascultători radio, cumulat

IQ Digital s-a văzut și pe TV, la DIGI24, televiziune în ale cărei studiouri s-a și filmat proiectul.

Discuțiile experților din noul format “expert battle” au ajuns la peste 150.000 de antreprenori și experti interesați de digitalizare.

Toate detaliile aici.

Upgrade 100 LIVE are loc în fiecare luni de la ora 19:00.