Începe Microsoft Envision Forum 2021: despre cele mai noi trenduri, transformări și provocări din business în era digitalizării - UPGRADE 100 News
Latest Updates

Începe Microsoft Envision Forum 2021: despre cele mai noi trenduri, transformări și provocări din business în era digitalizării

 

Anul trecut a adus transformări pe toate planurile și a schimbat radical ordinea cu care eram obișnuiți. Ne-am îndreptat atenția spre transformarea digitală, încercând să integrăm în practica personală si cea profesională tot mai multe astfel de procese pentru a menține gradul de competitivitate și nivelul de productivitate.

Despre cele mai noi trenduri din industrie privind transformarea digitală și inovația vor vorbi specialiștii prezenți la Microsoft Envision Forum, eveniment de tradiție organizat de Microsoft România, ajuns la a 8-a ediție.

Detalii despre eveniment, aici. Înscrieri ziua 1, aici. Pentru ziua a 2-a, aici

La discuții vor lua parte atât reprezentanți ai Microsoft, cât și ai altor companii importante din economia românească, precum și experți internaționali de renume, în premieră în România – Shara Evans și Dr. Chris Brauer fiind doar doi dintre speakerii internaționali care vor participa la evenimentul Microsoft Envision Forum, ce va avea loc pe 24 și 25 martie în format online.

Printre speakerii de top se numără și Ciprian Teleman, noul ministru al Digitalizării – recent invitat al unei ediții speciale UPGRADE 100.

De ce s-au adaptat mai rapid companiile globale?

Pe 24 martie, în prima zi a evenimentului, Dr. Chris Brauer (foto), Director of Innovation, Goldsmiths, University of London, expert în domeniul inovaţiilor tehnologice şi al utilizării acestora în diferite arii, va vorbi despre metodele de dezvoltare și creștere a gradului de competitivitate al companiilor în era digitală, precum și despre importanța unei implementări de succes a strategiei de transformare digitală.

Dr. Chris Brauer susține că foarte importantă în aceste vremuri incerte este competitivitatea.

În opinia sa, pentru companii, competitivitatea este crucială și se remarcă tot mai mult necesitatea de a structura o strategie în acest sens, care să fie urmată întocmai. În plus, Dr. Chris Brauer remarcă faptul că pandemia a accelerat și reinventarea piețelor de la nivel global, lucru extrem de important în contextul digitalizării.

Expertul este de părere că organizațiile ar trebui să prioritizeze anumite aspecte atunci când își conturează strategiile de transformare digitală și vede deschiderea spre piețele internaționale ca fiind necesară.

“Cercetările noastre arată că, în foarte multe industrii și sectoare ale economiei, este foarte important să ai și clienți de pe piața internațională și am văzut cum acele companii care se limitează la piețele locale au întâmpinat greutăți în perioada aceasta, mai ales în ceea ce privește lanțurile de aprovizionare, fapt care le-a afectat, prin urmare, activitatea.

Studiile noastre mai arată că organizațiile care aveau forța de muncă bine distribuită la nivel global s-au adaptat mult mai ușor la lucrul de acasă – Dr. Chris Brauer

Totodată, am observat că organizațiile și companiile care au performat foarte bine sunt acelea care au putut integra mai repede noile tehnologii în cultura și procesele lor, iar acesta este un aspect critic în ceea ce privește competitivitatea.

Mai mult, se pare că acele companii care au avut deja implementată o strategie de lucru de acasă s-au adaptat mai bine la noul context (inclusiv acelea care înainte de pandemie permiteau angajaților să lucreze de acasă doar o zi pe săptămână).

Toate acestea pot fi privite ca niște elemente care, odată conectate, vor duce la creșterea nivelului de productivitate al unei organizații”, afirmă Dr. Chris Brauer.

Datele noastre au devenit produsul

Pentru a putea trece la modelul de lucru de la distanță a fost necesar să dispunem de o serie de instrumente, dispozitive și tehnologii, iar dintre acestea platformele de tip cloud au avut cea mai mare contibuție la buna desfășurare a activității noastre“, este de părere Shara Evans (foto), Technology Futurist & Innovation Strategist.

Tehnologia nu vine, însă, fără riscuri, iar unul dintre cele mai importante vizează chiar securitatea datelor noastre“, subliniază Shara Evans, atrăgând atenția asupra faptului că nu toate sistemele de acest tip sunt rezistente în fața unor atacuri cibernetice sau tentative de furturi de date, motiv pentru care este crucial ca utilizatorii (fie ei indivizi sau companii) să înțeleagă exact termenii şi condiţiile privind modul în care sunt stocate şi utilizate datele lor.

Mai exact, pentru foarte multe platforme, datele noastre sunt pur și simplu niște produse, iar odată ce ne dăm consimțământul pentru prelucrarea datelor cu caracter personal renunțăm, practic, la intimitatea noastră – Shara Evans

Renumită la nivel internațional în ceea ce privește anticiparea tredurilor tehnologice globale, Shara Evans este de părere că specificul sferei de muncă nu va mai arăta la fel după pandemie.

Nu vom reveni la birou pentru întreaga săptămână de lucru, ceea ce va atrage cheltuieli suplimentare pentru angajatori, care vor fi nevoiți să-şi susţină financiar angajaţii astfel încât aceștia să-şi creeze condiții optime de muncă la ei acasă”, mai crede experta.

În cea de-a doua zi a evenimentului, Shara va aborda teme care țin de inteligenţa artificială, sustenabilitate sau noi arii de investiții care le-ar putea aduce companiilor noi oportunități.

Agenda completă a evenimentului, toți speakerii și formularele de înregistrare pentru Microsoft Envision Forum sunt disponibile aici:

Senior Project Manager @UPGRADE 100 | Producer @UPGRADE 100, RadioGuerrilla