HYPERMARKETUL DIGITAL | Cum muți online cumpărăturile de zi cu zi? Un dialog cu Andrei Pîrvuleț - Freshful - UPGRADE 100 News
News

HYPERMARKETUL DIGITAL | Cum muți online cumpărăturile de zi cu zi? Un dialog cu Andrei Pîrvuleț – Freshful

Doi ani de pandemie ne-au fost suficienți ca să realizăm că lucrurile pot fi făcute și altfel decât știam noi că trebuie făcute. 

Astfel că am ajuns să adoptăm noi comportamente care până nu demult păreau desprinse dintr-o lume utopică. Acum nu mai trebuie să mergem la birou ca să muncim, nu mai e necesar să ne întâlnim față-n față ca să discutăm business sau nu prea mai avem nevoie neapărat de o vizită la hypermarket pentru cumpărăturile alimentare săptămânale. 

Iar acesta este doar începutul.


Varianta podcast audio aici:


Cine e Andrei Pîrvuleț, invitatul Upgrade 100 LIVE

Ce urmează într-o lume în care “tradiționalul” și “clasicul” sunt puse pus zilnic sub semnul întrebării?

Aflăm de la invitatul UPGRADE 100 Live, Andrei Pîrvuleț, Platforms & Technology Director al Freshful by eMAG, primul hypermarket digital din România, după cum zice departamentul de marketing al echipei din care face parte invitatul meu. În discuția pe care am avut-o cu Andrei, poți afla dacă afirmația e sau nu pe bune.

Înainte de a se alătura echipei Freshful, Andrei a ocupat funcția de Software Development Manger în eMAG unde a supervizat dezvoltarea sistemelor de content management, e-mail targeting, recomandări de produse și tool-uri interne.

Este unul dintre primii oameni din Freshful, Andrei a coordonat găsirea și construirea soluțiilor tehnice pentru toate zonele din proiect, de la cele cu care clientul interacționează direct ( site-ul, aplicațiile de mobil) și până la cele din backend care se asigură de preluarea și pregătirea comenzilor în cele mai bune condiții ( order management, WMS etc.), deci vom încerca să ne luăm și niște know how cu ocazia acestui episod.

Andrei are o experiență solidă în construirea de sisteme puternice și scalabile, precum și în înțelegerea modului în care tehnologia are impact în toate zonele business-ului. A obținut diploma de licență de la Facultatea de Matematica și Informatica din cadrul Universității București și MBA la Masstricht School of Management.  

Business de pandemie. Ce întrebări au primit răspuns?

Freshful este un business născut în pandemie, iar modelul de business pare să redefinească puțin lumea industriei FMGC, dacă va fi adoptat la scară largă bineînțeles.

Platforma a fost gândită de la zero, conform lui Andrei Pîrvuleț, dar modul în care ea a fost “asamblată” conține inclusiv soluții open source. Bineînțeles, beneficiază de tot ce presupune integrarea în ecosistemul eMag, dar este interesat de aflat cum ajută asta, per total.


Varianta podcast video aici:


Hypermarket digital 6 luni mai târziu

Important de reținut că Freshful are deja 6 luni de existență, timp în care echipa spune că a învățat de la clienți și altfel a rafinat ceea ce este astăzi acest business. Deci avem și cifre menționate în acest interviu.

foto: Freshful

Ce înseamnă logistica din spatele unui hypermaket digital?

Așadar, întrebările be like:

  • Avem de-a face cu un start-up?
  • Cât a durat de la idee la implementare? Dar până la MVP?
  • Cum respecți promisiunea de acuratețe a comenzilor?
  • Ce înseamnă logistica din spatele unui hypermaket digital?
  • Cum evoluează ideile pentru noi implementări și features?
  • Uit să pun ceva în coș. La hypermarketul fizic pot fugi de la casă până la raft să iau ce-am uitat. Cum fac asta într-un hipermarket complet digitalizat?
  • E importantă cunoașterea comportamentului de consum. Cât de mult diferă el aici față de cel al prezenței fizice în magazin?
  • Încerci să replici un hypermaket în online sau încerci să digitalezi un hipermarket fizic prin adaptare lui la online?
  • Augmented reality. Poate fi folosită această tehnologie pentru a “arăta” cum “arată produsul ca la raft”?
  • Ce se întâmplă cu datele consumatorului? Freshful face parte din ecosistemul eMag. La ce date are acces eMag în Freshful și la ce date are acces Freshful în eMag?
  • Cum faci marketing unui astfel de business și care-i cea mai bună strategie pentru a începem comunicarea lui către lume?

Upgrade 100 Live se difuzează în fiecare luni de la ora 19:00, la Radio Guerrilla. Mai puțin în alea în care sunt libere sau sărbători 🙂