[RO] CEO-ul Twiter a renunțat complet la utilizarea laptopului - UPGRADE 100 News
iCEE.fest 2018 - Updates [RO]

[RO] CEO-ul Twiter a renunțat complet la utilizarea laptopului

“Nu am laptop, fac totul de pe telefon”, i-a declarat Jack Dorsey, CEO-ul Twitter, lui Deb Knight, prezentatoarea emiunii 9 News. “Este important pentu mine să pot opri notificările pentru a mă putea concentra cu adevărat asupra unui singur lucru, în loc să văd foarte multe lucruri în același timp, așa cum se întâmpla când foloseam laptopul”.

Pentru că tot el să continue:

“Există multe lucruri care-ți pot consuma timpul, dar cu siguranță device-urile sunt cele care te pot duce într-o adevărată „gaură” de atenție. Așa că mi-am dezvoltat un set de reguli personale: nu verific telefonul dimineața până nu sunt pe punctul de a începe să muncesc; opresc notificările după ce mă apuc de treabă, prin urmare mi se întâmplă frecvent să nu reacționez la lucruri care vin dinspre exterior.

Când avem întâlniri, închidem telefoanele și laptopurile ca să ne petrecem cât mai puțin timp împreună și întâlnirea să fie cât mai productivă. Dacă trebuie să stăm doar 15 minute împreună, atunci 15 minute stăm, după care ne continuăm liniștiți activitatea. Dacă am avea laptopurile și telefoanele deschise, cu siguranță am fi distrași”.

La final, Jack Dorsey a făcut și o recomandare referitoare la securitatea datelor:

“În ceea ce privește confidențialitatea și securitatea, cred că cel mai important lucru este să fiți conștienți de instrumentele pe care le aveți la dispoziție pentru a înțelege ce date colectează companiile despre voi și că există modalități de a le dezactiva, că trebuie să aveți tot timpul activată autentificarea de tip two-factor și că parolele trebuie schimbate în mod regulat. Știu că este neplăcut, dar este extrem de important.