Primul unicorn românesc, UiPath lansează UiPath Foundation pentru a oferi copiilor defavorizați acces la educație și competențe digitale - UPGRADE 100 News
News

Primul unicorn românesc, UiPath lansează UiPath Foundation pentru a oferi copiilor defavorizați acces la educație și competențe digitale

Una dintre companiile de AI enterprise software cu cea mai mare valoare și cea mai rapidă creștere din lume, UiPath a anunțat lansarea a UiPath Foundation, o inițiativă globală de creștere a potențialului extraordinar al copiilor și al tinerilor adulți din comunitățile dezavantajate.

UiPath Foundation își propune să ofere oportunități egale prin soluții educaționale dezvoltate în parteneriate cu ONG-uri, oferind copiilor competențe și instrumente pentru a-și atinge întregul potențial.

Începând cu copii din România și India, fundația își va mări treptat acoperirea geografică pentru a oferi sprijin comunităților vulnerabile din întreaga lume.

Puține lucruri oferă mai multe satisfacții decât acela de a vedea pe cineva care își atinge întregul potențial,” a spus Daniel Dines, Co-fondator și CEO al UiPath. “De aceea, faptul de a împărți ceea ce am obținut cu alții este unul dintre scopurile noastre principale. Cu ajutorul fiecărui angajat UiPath, a partenerilor actuali și a celor care ni se vor alătura în viitor, prin UiPath Foundation vom ajunge la acei copii care au cea mai mare nevoie de sprijin și de acces rapid la educație,” a adăugat Dines (foto).

Până la sfârșitul acestui an, familii defavorizate din București, precum și din județele Ilfov, Cluj, Galați și Vaslui vor primi pachete complete de sprijin, menite să faciliteze accesul copiilor la educație.

Acestea vor include burse de studii, materiale educaționale, servicii medicale, îmbrăcăminte și alimente.

“Credem cu tărie că educația reprezintă calea prin care sărăcia poate fi depășită. Abordarea noastră centrată pe copil este creată ținând cont de întregul ecosistem – familie, școală, comunitate – și ne ghidăm în acest proces după o abordare bazată pe colaborare,” Raluca Negulescu-Balaci (foto), Director Executiv al UiPath Foundation

Programele de bază ale UiPath Foundation sunt construite pe patru piloni principali:

  • Programul Future Acceleration – care presupune identificarea copiilor și a adolescenților din comunitățile care se confruntă cu sărăcia și excluziunea în România și India (cu vârste cuprinse între 11 și 16 ani); activând potențialul lor printr-un sistem de sprijin complet și pe termen lung, care să abordeze problema provocată de sărăcia în rândul copiilor;
  • Early Education Forward – centrat pe crearea de rețele de sprijin în beneficiul copiilor expuși riscului de a se confrunta cu un decalaj educațional semnificativ din cauza lipsei accesului la educație de înaltă calitate la o vârstă fragedă;
  • Sporirea potențialului profesorilor – dezvoltarea capacității educatorilor de a crea o experiență educațională care să descopere potențialul copiilor și adolescenților care se luptă cu sărăcia;
  • Generarea unui impact pe termen lung – crearea unei platforme de colaborare cu impact global major care să permită accesul partenerilor UiPath și altor organizații non-guvernamentale care doresc să se angajeze în misiunea globală a fundației cu scopul de a sprijini copiii și tinerii cu potențial.

Până în 2025, prin programele sale, UiPath Foundation își propune să influențeze pozitiv viața a 500.000 de copii din întreaga lume.

*****

Business Development Manager la UiPath, Răzvan Atim a fost prezent pe scena UPGRADE 100, acolo unde a spus povestea companiei a cărei evaluare a crescut de la 100 milioane dolari la peste 7 miliarde dolari în doi ani.

Prezentarea va fi disponibilă în aplicația festivalului, pentru cei care au avut un bilet la ediția din acest an sau și-au achiziționat unul pentru 2020.