Inovația în sănătate, accesibilă publicului larg: misiunea DOC.ro, partener e-health al UPGRADE 100 - UPGRADE 100 News
News

Inovația în sănătate, accesibilă publicului larg: misiunea DOC.ro, partener e-health al UPGRADE 100

Ne bucurăm în prezent de o revoluție digitală extinsă în toate palierele vieții noastre: de la cum comunicăm cu cei dragi, la cum ne bem cafeaua sau cum ne verificăm valoarea tensiunii arteriale.

Ca parte din digitalizare, informarea la nivel global a devenit mult mai facilă și domeniul sănătății. Răspunsurile și soluțiile stau astăzi în mediul online, pe telefonul sau laptopul nostru si este esential ca acestea sa fie construite corect, complet si de catre specialisti, pentru a nu dezinforma. 

DOC.ro s-a dezvoltat pe baza viziunii unuia dintre cei mai respectați și influenți jurnaliști din domeniul medical, Dr. Oana Cuzino, Medic Primar Geriatru și Doctor în Științe Medicale.

Viziunea ce stă la baza eforturilor DOC.ro este aceea că oamenii au dreptul să fie informați corect, complet și să beneficieze de soluții pentru a își putea menține starea de sănătate. Orice mică sau mare victorie obținută de echipele de cercetare și inovație medicală din lume își atinge scopul abia în momentul în care pacienții află de existența ei și o pot accesa.

Trei ani de creștere

În numai 3 ani, proiectul DOC.ro a reușit să urce în topul platformelor de profil din România, fiind unul dintre cele mai vizitate site-uri pentru tot ceea ce înseamnă informații despre sănătate, cu peste 6 milioane de accesări în fiecare lună și peste 1.3 milioane de utilizatori de social media români care urmăresc materialele DOC pe Facebook, Instagram, Linkedin și Youtube. 

Platforma DOC.ro este inovatoare prin faptul că pe lânga informarea publicului își propune să ofere concret soluții 360 de health and wellness.

Scopul acestui proiect este de a oferi cititorilor soluții integrate, de la instrumente de testare online sau offline, chestionare de autoevaluare a gradului de risc și accesul la consultații gratuite în clinici partenere, în vederea obținerii celui mai bun diagnostic și adresarea terapeutica adecvată. Comunicarea pornește de la nevoia de informare asigurată de medici specialiști, cu notorietate profesională, și continuă cu facilitarea accesului la servicii medicale.

DOC.ro a organizat multiple campanii de informare locală și națională, sub sloganul „Informează-te, Testează-te, Tratează-te!”, prin care cititorii au putut să afle informații complete legate de o anumită afecțiune, să își calculeze gradul de risc cu ajutorul unui chestionar online și să obțină vouchere pentru consultații gratuite în vederea găsirii celei mai bune opțiuni terapeutice.

Nu în ultimul rând, recomandările se completează cu propuneri concrete de nutraceutice sau teste suplimentare ce ajută la prevenția patologiei pentru care există acest risc.

Informarea corectă salvează vieți

Accesul la informație este, în același timp, util și periculos. În miliardele de pagini ale Internetului, îmbogățit astăzi și cu rețele de socializare în care oricine are dreptul la liberă exprimare, circulă atât informații corecte, cât și eronate.

Sănătatea este unul dintre domeniile în care informațiile greșite, neactualizate sau incomplete pot pune în pericol viața persoanelor neavizate. Infomarea corectă și cu adevărat utilă este făcută de specialiști și medici, a căror părere este certificată de studii și experiența profesională. 

DOC.ro se bazează pe experiența cumulată a unei echipe de peste 20 de experți în medicină și stil de viață sănătos.

Alături de aceștia am construit 24 de comunități DOC dedicate unor afecțiuni și patologii specifice cu relevanța ridicată pentru pacienții din România, dar și conținut și campanii pe teme diverse de la nutriție și sport până la oncologie și genetică.

Pe lângă articolele redactate și publicate pe website, Experții DOC sunt în permanentă legătură cu cititorii prin platformele de social media, răspunzând lunar la peste 10.000 de întrebări lăsate de pacienți pe Facebook, Instagram și în secțiunea special dedicată pe DOC.ro.

Engagementul ridicat din conversatiile porniteî social media indică o dorință clară a publicului de a primi soluții și a avea acces la consultații în mediul online, cât mai rapid. Această implicare este prioritară în viziunea DOC.ro, fiindcă reușește să le ofere oamenilor răspunsuri rapide, relevante și avizate la problemele lor.

Puntea dintre pacienți și medici

Alături de colegii din echipa DOC.ro, Dr. Oana Cuzino reușește să aducă medicii și specialiștii mai aproape de public, cu dorința de a obișnui pacienții să se adreseze direct medicului, fie că o fac online sau într-o clinică de specialitate.

În viziunea DOC.ro, unul dintre marile atuuri ale mediului digital este că facilitează o comunicare directă – nu mai trebuie să ne bazăm pe experiența celor din jur, pe sfaturi primite de la cei apropiați, ci putem merge direct la „sursă”, pentru a beneficia de cel mai bun răspuns la întrebarea noastră. DOC.ro își propune să reprezinte o punte între publicul larg și profesioniștii din domeniul sănătății, printr-o comunicare bidirecțională. 

Conținutul video a devenit deja un element nelipsit din procesul de informare digital. DOC susține acest trend prin conținutul video marca #DOChannel și o emisiune online găzduită de Dr. Oana Cuzino, care atrage în fiecare ediție peste 250,000 de viewers. În fiecare vineri seara, pe pagina oficială de Facebook, vorbim despre sănătate LIVE. 

Facilitarea accesului la inovația medicală

DOC.ro și-a asumat misiunea de a fi mai mult decât o platformă de informare medicală: este parte activă din viitorul sănătății.

Aduce în prim plan studii de actualitate, cercetări medicale pe teme de interes, statistici actualizate și protocoale de tratament curente. DOC.ro este un promotor al medicinei moderne, ce reușește prin tehnologii precum testarea genetică, să ofere soluții adaptate nevilor fiecărui pacient în parte, asigurând astfel o rată de succes superioară. 

Campaniile de informare DOC.ro acopera cu ajutorul partenerilor locali și internaționali servicii gratuite de testare inovativă pentru diferite afecțiuni – testul de salivă ce indică prezența virusului hepatitei C sau dispozitivele medicale de prevenție pentru cancer de piele sunt doar două dintre ele – și promovarea unor produse de ultimă generație (nutraceutice cu o biodisponibilitate superioară suplimentelor comercializate în general pe piață sau teste genetice pentru pacientii cu risc de cancer) și facilitarea accesului la consultații gratuite de specialitate în diferite arii clinice de interes pentru populație (reumatologie, diabet, nutriție, etc.). Facem din accesibilizarea sănătății o prioritate, în fiecare zi. 

DOC.ro este partener media al UPGRDE 100 și, împreună, sperăm să ducem cât mai aproape de beneficiarii finali ai sistemelor de sănătate inovațiile de eHealth și medicina viitorului

Senior Project Manager @UPGRADE 100 | Producer @UPGRADE 100, RadioGuerrilla